Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naspolya (e-könyv)
Ár: 600,- Ft
Kapható pl.: bookline Libri Líra
Letölthető formátumok: epub, mobi
Így néz ki:
Naspolya boritó
Erről szól:

Naspolya tehetséges és eltökélt: boszorkány akar lenni, ám ehhez hosszú utat kell megtennie, az eredmény pedig nem csupán rajta múlik...

Vajon kudarcot vall, vagy sikerrel veszi az akadályokat, és ő lesz a Rombuszerdő Boszorkánya?

Így kezdődik:

"A Rombuszerdő egészen zsenge erdő volt, amikor Naspolya szülei odaköltöztek. Ők voltak az első betelepülők. Előttük mindössze két állandó lakó volt.

Tengerszem, az erdő szelleme rögtön ott termett, amint az első csíra kisarjadzott a földből: határozott elképzelései voltak arról, mit szeretne elérni, mindent körültekintően megkomponált. Benövesztette a környező lankákat, völgyeket mélyesztett, patakokat fakasztott. Megihlette a növényeket, mekkorára nőjenek, milyen árnyalatú leveleket hajtsanak, kijelölte hol képezzenek tisztást, hol ligetet. Különös gondot fordított az erdő szabályos rombusz formájának kialakítására, ezt alapvető fontosságúnak tartotta. A vadaknak, madaraknak segített megtalálni a megfelelő búvóhelyet, fészekrakó ágat. Vezényletével egy pazar természeti képződmény született, Tengerszem büszkén vállalhatta, hogy ennek a rengetegnek ő a szelleme. A mű megkoronázásaként egy nyárközépi napon megakasztotta az évszakok váltakozását, a Rombuszerdő az örök nyár birodalma lett.

A másik „őslakos” Uwo, a tündérvarázsló volt. Egy barlangban élt azon a helyen, ahol az új vadon szárba szökkent. Lakhelyét szép lassan birtokba vette a növényzet, így – akarta vagy sem – belőle is rombuszerdei vált. Amint az erdő benépesült, a helybéliek késedelem nélkül létrehozták a Rombuszerdei Bölcsek Tanácsát, mivel minden nagyobb közösségnek szüksége van döntéshozó szervre. Ennek elnökéül érdemeire (varázsló, legvénebb, legtapasztaltabb) hivatkozva Uwót kérték fel. Uwo hosszasan kérette magát, mivel nagyon megtetszett neki, hogy körülrajongják. Végül kegyeskedett elvállalni a tisztséget.

Naspolya már a Rombuszerdőben született. Pici korától boszorkánynak készült..."